Botox

Botox är ett läkemedel som blockerar signalen från nerv till muskel. Det förhindrar muskeln att dra ihop sig och skapa de rynkor vi får när vi åldras och hudkvalitén förändras. På den här personen är "arga rynkan" mellan ögonbrynen behandlad. Efter behandlingen syns tydlig att det är svårt att skapa en arg rynka då botoxen förhindrat att muskeln drar ihop sig. På liknande sätt kan panna, kråksparkar och andra områden behandlas.


Botox har använts länge och studerats noga. Det används även i medicinskt syfte för att behandla vissa typer av migrän och tandgnissling. Inom vården behandlas även barn för till exempel överaktiv blåsa eller spasticitet.


En vanlig missuppfattning är att ansiktet blir stelt av botox. Det beror på vilken dos man väljer och målet med behandlingen är alltid ett naturligt resultat framför det stela och konstgjorda. Vi vill ju att våra nära och kära ska känna igen oss. Det är viktigt att du får en behandling som passar ditt personliga uttryck.


Det tar några dagar innan botoxen börjar verka och två veckor innan man kan se slutresultat. Hållbarheten för en behandling är 4-6 månader. Med tiden krymper muskeln ihop och för många räcker det med en behandling per år. Men i början kan det vara bra med en påfyllning efter 3-4 månader.


En behandling går väldigt snabbt och ges med en liten, mycket fin nål. De flesta tycker att det brukar gå bra utan bedövning. Vi jobbar med läkemedlet Azzalure.


Pris från 2800 kr. I priset ingår ett återbesök efter två veckor med ev. korrigering.